Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Πολιτιστικά και εκκλησιαστικά δρώμενα


Με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, θα μεταφερθεί στην Κύπρο, από την Ιερά Μονή  Αγίου Αθανασίου Εράτυρας Κοζάνης, τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ενδόξου Ισαποστόλου Ελένης.
Η επίσημη υποδοχή των ιερών αυτών θησαυρισμάτων θα γίνει την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013 και ώρα 5.00 μ.μ., μπροστά από τα Γραφεία των Κοινοτικών Συμβουλίων ∆ευτεράς, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.
Στη συνέχεια, εν πομπή, θα µμεταφερθούν στον ιερό ναό  Αγίου Γεωργίου στην Πάνω ∆ευτερά, όπου και θα παραμείνουν για προσκύνηση από τους πιστούς μέχρι και την Τετάρτη, 10 Απριλίου.
Ο ναός θα είναι ανοικτός καθημερινά από τις 6.30 το πρωί, μέχρι τις 9.30 το βράδυ.
Η Ιερά Μονή Σαλαμιωτίσσης διοργανώνει Φιλανθρωπικό τσάι με ομιλητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο
Τετάρτη 3 Απριλίου 2013, ώρα 4.00 μ.μ. στο Πολυδύναμο Κέντρο Γεροσκήπου, Πάφος.
Είσοδος και λαχνός €5. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αποπεράτωση της δυτικής πτέρυγας της Ιεράς Μονής Σαλαμιωτίσσης.
Η Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος ανακοινώνει  ότι την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013, στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσημος υποδοχή τεμαχίου Τιμίου Ξύλου στα Λύμπια.
Το Τίμιο Ξύλο θα προσκομίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και θα το υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας εις τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Επιφανίου Ολυμπίων.  
Εν συνεχεία, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας Κύπρου, το Τίμιο Ξύλο θα μεταφερθεί εν πομπή εις τον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανίου, όπου θα ψαλεί το Μέγα Απόδειπνο.
Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει εις τον ως άνω Ιερό Ναό μέχρι της 3ης μ.μ. της Δευτέρας 8ης Απριλίου 2013.
Το ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικολάου Έγκωμης διοργανώνει Πανηγύρι Χαράς και Προσφοράς το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 από τις 3:00-6:00μ.μ. στο προαύλιο της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.
-Λουλούδια -Βιβλία -Φουσκωτά -Face painting -Γωνιά του Παραμυθιού -Σπιτική λεμονάδα -Σπιτικά εδέσματα -Χοροί από την ομάδα της Αντιγόνης Τασουρή -Λουκουμάδες -Πασχαλινές λαμπάδες -Τραγούδια από τη χορωδία του Δήμου Έγκωμης -Αυτόγραφα από γνωστούς ηθοποιούς της σειράς "Εκείνο το καλοκαίρι".
Τα έσοδα θα διατεθούν για άπορες οικογένειες. 
Από τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, στις 4:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό τσάι και ομιλία στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.
Ομιλητής θα είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους.
Θέμα της ομιλίας: «Το νόημα του Τιμίου Σταυρού μέσα από τις διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού».
Εισιτήρια προπωλούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην τιμή των 8 ευρώ.
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στα πλαίσια των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων μνήμης και τιμής, που διοργανώνει και εντάσσονται στο πρόγραμμα «2013: Έτος Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄, 100 χρόνια από την γέννηση του» οργανώνει το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 1:00 μ.μ., επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Ο Εθνάρχης Μακάριος, ως πολιτικός Αρχηγός του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., 1955-1959».
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι: ο αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Πέτρος Παπαπολυβίου, η ερευνήτρια του Ινστιτούτου Κοινοπολιτειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Νταϊάνα Μακρίδου, ο πρέσβης ε. τ. Χρήστος Ζαχαράκις, ο καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου Μάριος Ευρυβιάδης, ο ιστορικός – συγγραφέας Ιωάννης Λάμπρου, ο φιλόλογος – συγγραφέας Νέαρχος Νεάρχου και ο αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Γιώργος Γιωργής.
Μέσα στα πλαίσια της ημερίδας θα εγκαινιαστεί έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με έργα εμπνευσμένα από τη ζωή και τη δράση του Μακαρίου, στην Πινακοθήκη του Ιδρύματος.
Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς, ανακοινώνει ότι την Κυριακή 7 Απριλίου 2013, στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ομιλία του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου με θέμα: «Η άρση του Σταυρού στη ζωή µας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου