Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε τον Ιωάννη Κασουλίδη


Μεγαλόπρεπα και με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, η Ακολουθία της Α΄ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στην παλαιά Λευκωσία, Μετόχιο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο.

Της ιεράς Ακολουθίας χοροστάτησε η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτατους Μητροπολίτες Κυρήνης Αθανάσιο και Γουινέας Γεώργιο, τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Μπιάζη, τον Έξαρχο του Πατριαρχείου στην Κύπρο Πρωτοπρεσβύτερο Αθηνόδωρο Παπαευριπιάδη, κληρικούς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Εκκλησίας της Κύπρου.

Παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Κασουλίδης μετά της συζύγου του, ο Σύμβουλος Α΄ της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Χρήστος Καποδίστριας και η σύζυγός του, ο Πρόεδρος, οι Καθηγητές και ο Γραμματέας του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ.κ. Χρήστος Οικονόμου, Νίκος Νικολαϊδης, Ανέστης Κεσελόπουλος, Λουκάς Παναγιώτου, ο Άρχων Δικαιοφύλαξ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Κωνσταντίνος Τσιρίδης και πλήθος πιστών.

Στο τέλος της Ακολουθίας των Χαιρετισμών ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας τίμησε, τον παρευρισκόμενο Εξοχώτατο Υπουργό των Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Κασουλίδη, για τη συνολική προσφορά του υπέρ των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, απονέμοντάς του το παράσημο του «Μεγαλόσταυρου του Αποστόλου Μάρκου».
Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόδωρος Β΄, στην προσλαλιά του, εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για την διαχρονική στήριξη του τιμωμένου Υπουργού προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Χαρακτήρισε, παράλληλα, τον κ. Κασουλίδη «γίγαντα» της διπλωματίας και επεσήμανε ότι ο τιμώμενος είναι «φίλος πιστός και ηγαπημένος» του Πατριαρχείου.
Στην αντιφώνησή του ο κ. Κασουλίδης, με εμφανή την συγκίνησή του, σημείωσε ότι θεωρεί, την τιμητική αυτή διάκριση, ως ιδιαίτερη τιμή και την αποδέχεται εκ μέρους όλων των διπλωματών του Υπουργείου Εξωετρικών, οι οποίοι μαζί με την κυβέρνηση της Ελλάδος, συμπαρίστανται στη Διασπορά, η οποία περιλαμβάνει την Αλεξάνδρεια και την Αφρική.
Ο κ. Κασουλίδης εξήρε, ακολούθως, το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρικανική Ήπειρο και αναφερόμενος στον Πατριάρχη Θεόδωρο τόνισε: «Μακαριώτατε, συγκεντρώνετε τα χαρακτηριστικά της καλοσύνης και της ταπείνωσης και έτσι μεταφέρετε το κήρυγμα της αγάπης του Χριστού και ορθοτομείτε τον Λόγο της Αυτού Αληθείας».
Ο κ. Κασουλίδης, κατακλείοντας τον λόγο του, διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται αρωγός στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου