Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Χειροθεσία σε Αρχιμανδρίτη του Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο


Το πρωί του Σαββάτου της Α΄ εβδομάδος των Νηστειών η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και της θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Σάββα στην Εξαρχία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Λευκωσία. Τη θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Μπιάζης, συμπαραστατούμενος υπό 2 διακόνων.
Μετά του Μακαριωτάτου συγχοροστάτησαν οι, Κύπριοι στην καταγωγή, Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυρήνης κ. Αθανάσιος, έξαρχος του Πατριαρχείου στη Μόσχα και Γουϊνέας κ. Γεώργιος, έξαρχος του Πατριαρχείου στην Αθήνα, ενώ στο ιερό βήμα συμπροσευχήθηκαν κληρικοί της Εξαρχίας και της Εκκλησίας της Κύπρου.
Παρέστησαν οι Άρχοντες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Ελένη Θεοχάρους, Αρχόντισσα των Εκκλησιών και κ. Κωνσταντίνος Τσιρίδης, Άρχων Δικαιοφύλαξ και πλήθος κόσμου. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης δώρησε στον ιερό ναό της Εξαρχίας τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος για να παραμείνει εσαεί ως ευλογία.
Πριν το τέλος της θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο π. Αθηνόδωρο Παπαευριπιάδη, ο οποίος για πολλά χρόνια επαξίως εκπροσωπεί το δευτερόθρονο Πατριαρχείο στην Κύπρο.
Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Μακαριώτατος απένειμε, με φανερή στο πρόσωπό του την συγκίνηση, το επιγονάτιο στον π. Αθηνόδωρο, αναφωνώντας το «Άξιος». Με την κίνηση αυτή ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος έδειξε την ευαρέσκειά του για το επιτελούμενο έργο και σε σύντομο λόγο του ευχαρίστησε τους 3 Εξάρχους, οι οποίοι με αυταπάρνηση και ιερό ζήλο εκπροσωπούν τον Πατριάρχη κ. Θεόδωρο αλλά και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας γενικότερα.
Τέλος ο προχειρισθείς Αρχιμανδρίτης π. Αθηνόδωρος δέχθηκε τις ευχές των πιστών που συνέρρευσαν.
Γραφείο Τύπου «Μαΐστωρ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου