Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

27ο Συνέδριο Χριστιανικής Ένωσης Κυπρίων Επιστημόνων


Το 27ο Συνέδριό της διοργανώνει, την Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013, στις 11.00 το πρωί, στο Κέντρο «Μακεδονίτισσα», στη Λευκωσία, η Χριστιανική Ένωση Κυπρίων Επιστημόνων (ΧΕΚΕ) με θέμα: «Αρχιεπίσκοπος και Εθνάρχης Μακάριος Γ΄: Εκατό χρόνια από τη γέννησή του (1913-2013)».
Στο επετειακό αυτό συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, ενώ την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄.
Εισηγητές του συνεδρίου, κατά σειρά που εμφανίζονται στο πρόγραμμα, είναι οι κύριοι:
Κωστής Κοκκινόφτας, Ερευνητής στο Κέντρο Μελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου, με θέμα «Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και η Ιερά Μονή Κύκκου».
Πέτρος Παπαπολυβίου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου, με θέμα: «Η συμβολή του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην προετοιμασία του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα (1950-1955)».
Ανδρέας Αγγελόπουλος, Πρόεδρος Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, με θέμα: «Αρχιεπίσκοπος και Εθνάρχης Μακάριος Γ΄ και ΕΟΚΑ (1955-1959)» και
Ανδρέας Μιτσίδης, Διευθυντής του Γραφείου του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, με θέμα: «Το εκκλησιαστικό και εθνικό έργο του Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ (1950-1977)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου