Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πολιτιστικές δραστηριότητες

Δύο σημαντικές και πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις οργανώνονται γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο στην Λευκωσία.
Το Επιστημονικό Συμπόσιο με τίτλο «Ρόδος - Κύπρος – Νήσοι Πελάγιαι και Ολόεσσαι», είναι η πρώτη σημαντική δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου 19 και 20 Ιανουαρίου και διοργανώνεται από την Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών, το Κοινοτικό Συμβούλιο Μάσαρη Κύπρου και την Κυπριακή Επιτροπή Βυζαντινών Σπουδών.
Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών, που βρίσκεται στο Μέγαρο της Παλαιάς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και σκοπός του είναι να εξετασθούν εις βάθος ποικίλες παράμετροι σχετικά με τις σχέσεις της Μεγαλονήσου και της Ρόδου, προσβλέποντας σε πλούσια, επιστημονική συγκομιδή.
Η δεύτερη έχει τον τίτλο: «Η προσφορά του Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ στην Εκκλησία» και διοργανώνεται από το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ το πρωί του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος εόρταζε τα ονομαστήρια του.
Η εκδήλωση εντάσσεται μέσα στα πλαίσια μνήμης του Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννησή του και σε αυτή θα μιλήσουν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος με θέμα: «Ο Μακάριος ως Εκκλησιαστικός Ηγέτης» και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας Μακάριος με θέμα: «Το ιεραποστολικό έργο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'».
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄, ο οποίος θα τελέσει στην συνέχεια και τα εγκαίνια έκθεσης βιβλίου για το Μακάριο Γ΄ στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου