Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Αρχιμανδρίτης Χαρίτων Εγκλειστριώτης

Μετέστη το πρωί της Τετάρτης, 19 Ιουλίου 2017, λίγο μετά τις 8.30 π.μ., προς την αιώνια ζωή ο Αρχιμανδρίτης Χαρίτων Εγκλειστριώτης, σε ηλικία 62 ετών.
Ο μακαριστός ήταν αδελφός της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου στην Πάφο και μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής. Σπούδασε Θεολογία και έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Leeds της Αγγλίας. Υπηρέτησε επί χρόνια στη Μέση Επαίδευση, ως καθηγητής του μαθήματος των θρησκευτικών και έχει εκπονήσει μελέτη με τίτλο: "Η Μεταμόρφωση του Κυρίου στους τρεις Συνοπτικούς και στην Ορθόδοξη Ερμηνευτικη Παράδοση".
Ο μεταστάς είχε χρόνιο πρόβλημα νεφρικής ανεπάρκειας και το τελευταίο διάστημα έκανε εγχείρηση αντικατάστασης της μιτροειδούς βαλβίδας, η μετεγχειρητική κατάσταση της οποίας δεν εξελίχθηκε ομαλά αφού υπέστη λοίμωξη με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να κοιμηθεί.
Η εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017, στις 4:00μ.μ., στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και ο ενταφιασμός του στο εκεί Κοιμητήριο. Αιωνία αυτού η μνήμη!
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου