Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Θανάτου εορτάζομεν Νέκρωσιν και στην Νεκρή Ζώνη

Μέσα στο Λαμπριάτικο κλίμα της Αναστάσιμης χαράς οι πρόσφυγες κάτοικοι της κατεχόμενης κοινότητας Βαρίσιας πέρασαν, για άλλη μια χρονιά, το συρματόπλεγμα, που μοιράζει τον τόπο και την καρδιά μας και βρέθηκαν στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, για να μετάσχουν στον Όρθρο και θεία Λειτουργία και να προσευχηθούν για την απελευθέρωση της σκλάβας πατρίδας και την επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες.


Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η εν λόγω κοινότητα βρίσκεται εξ ολοκλήρου εντός της νεκρής ζώνης, η οποία εφάπτεται της γραμμής καταπαύσεως του πυρός, στην περιοχή του Πύργου Τηλλυρίας και ελέγχεται από την στρατιωτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών.


Της Λαμπριάτικης αυτής λατρευτικής Συνάξεως προεξήρχε ο Έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας, Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος, τον οποίον και πλαισίωναν Πατέρες της Μονής Κύκκου και ο εφημέριος της κοινότητος Κάτω Πύργου Τηλλυρίας π. Ιωάννης Παπανδρέου.


Λίγο πριν το πέρας της θείας Λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη λιτανεία πέριξ του ναού, η απόλυση, η προσκύνηση του αποτμήματος του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου και των ιερών εικόνων και, τέλος, ο Πανοσιολογιώτατος μοίρασε σε όλους Πασχαλινά αυγά.

Λουκάς  Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου