Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Άνοιγμα του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και στην Κρήτη


Σε άλλο ένα σημαντικό βήμα για την ευρύτερη και στον μέγιστο βαθμό αποτελεσματική ανάπτυξη και πρόοδο των Θεολογικών Σπουδών προχώρησε το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.


Σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και το Ίδρυμα Διακονίας Νεότητας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Τίτου ιδρύεται, στο Ηράκλειο της Κρήτης, «Κέντρο Μάθησης» του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακών φοιτητών και του Συμβατικής Φύσεως Διδακτορικού Προγράμματος Θεολογίας.


Το Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπέγραψαν στην Λευκωσία, στο Γραφείο του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, υπό την υψηλή επιστασία του οποίου τελεί το Τμήμα Θεολογίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας του Δήμου Ηρακλείου κ. Γεώργιο Βλαχάκης και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Διακονίας Νεότητας π. Εμμανουήλ Αντωνακάκης.


Η εν λόγω Συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία «Κέντρου Μάθησης» στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Διακονίας Νεότητας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Τίτου και θέτει το πλαίσιο για συνεργασία μεταξύ των συμβαλλομένων Φορέων σε τομείς κοινού επιστημονικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος, την ανάπτυξη ή και συνδιοργάνωση Προγραμμάτων Σπουδών και Προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης», τη διοργάνωση κοινών Επιστημονικών Δραστηριοτήτων, Ημερίδων και Συνάξεων.


Στην τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου παρέστησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Αιμίλιος Σολωμού, ο Πρόεδρος και ο Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας Χρήστος Οικονόμου και ο Καθηγητής Νίκος Νικολαΐδης, η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρύτανη και ο Διευθυντής του Τμήματος Υποδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Άντρη Βρυώνη και Τάσος Δημητρίου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας και Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Θεολογίας Λουκάς Παναγιώτου.


Ο κ. Βλαχάκης και ο π. Εμμανουήλ είχαν την ευκαιρία, την επομένη ημέρα, να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αλλά και να παρακαθήσουν σε επίσημο γεύμα, το οποίο παρέθεσε προς τιμή τους η διεύθυνση του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρώτη κοινή δράση, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, είναι η διοργάνωση, από το Τμήμα Θεολογίας του ΠΑνεπιστημίου Λευκωσίας, Επιστημονικής Ημερίδας, με θέμα: "Χριστιανισμός και Πολιτισμός". η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Λεωφ. Πλαστήρα 10), το απόγευμα της 24ης Οκτωβρίου 2018. 


Η Ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης με συνδιοργανωτές τον Σύνδεσμο Εφημερίων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων.
Λουκάς Α. Παναγιώτου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου