Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Υποδοχή Λειψάνων και Πανηγυρικός Εσπερινός στο Τσέρι

Χιλιάδες πιστών συνέρρευσαν, το απόγευμα του Σαββάτου, 20 Μαϊου 2017, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι, για να υποδεχθούν τα ιερά λείψανα των εορταζομένων Αγίων και των τεμαχίων εκ του Τιμίου Ξύλου, τον άρραφο Χιτώνα του Χριστού και του λίθου του Παναγίου Τάφου.


Τα ιερά αυτά θησαυρίσματα της πίστεώς μας, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Κύπρο από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους, υπεδέχθηκε, κατόπιν άδειας και ευλογίας του επιχωρίου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από τον ιερό κλήρο και τον πιστό λαό της περιοχής. Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε τον βουλευτή Αμμοχώστου κ. Ονούφριο Κουλλά, τον Δήμαρχο Τσερίου κ. Σταύρο Μιχαήλ, τον Έπαρχο Λευκωσίας κ. Μάριο Παναγίδη, κ.ά.



Μετά την εν πομπή μεταφορά τους στον περικαλλέστατο Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.


Τα ιερά λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και τα τεμάχια του Τιμίου Ξύλου, του άρραφου Χιτώνα του Χριστού και του λίθου του Παναγίου Τάφου θα παραμείνουν για προσκύνημα στην πανηγυρίζουσα ενορία του Τσερίου μέχρι και την Κυριακή, 28 Μαΐου 2017, όπου θα τελείται καθημερινά  θεία Λειτουργία και άλλες ακολουθίες.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου