Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι

Την ιερά μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης τίμησε, με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα, το πλήθος των πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν ασφυκτικά τον πανηγυρίζοντα και μεγαλοπρεπή φερώνυμο Ναό της κοινότητας Τσερίου.


Στην ακολουθία του Όρθρου και στην αρχιερατική θεία Λειτουργία, χοροστάτησε και προεξήρχε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμανδρίτες Ευάρεστο, της ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους και Διονυσίου, τoυς ιερείς π. Αδάμο και π. Χρήστο και τον Διάκονο Νικόλαο, της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.


Παρόντες στην θεία Λειτουργία ήταν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος και Βουλευτής Λευκωσίας Μαρίνος Μουσιούττας, ο Δήμαρχος Τσερίου, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τσερίου και της θρονικής Επιτροπής της Μητροπόλεως Ταμασού και άλλοι επίσημοι.


Στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στη συμβολή του Μεγάλου Κωνσταντίνου στην εξάπλωση και εδραίωση του χριστιανισμού, καθώς και στις μεγάλες υπηρεσίες τις οποίες πρόσφερε, αντίστοιχα, η μητρα του Αγία Ελένη με την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού, την ανάδειξη των Παναγίων Προσκυνημάτων στην Αγία Γη και το κτίσιμο πλήθους ναών.


Προ της απολύσεως της θείας Λειτουργίας, ο π. Χρήστος, εκ μέρους των εφημερίων του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τσερίου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις της ενορίας και ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής κ. Κωστάκης Γεωργίου του προσέφερε αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Γερόντισσας.


Ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας και των ιερών λειψάνων των τιμωμένων Αγίων, καθώς και ιερών θησαυρισμάτων, τα οποία εκομίσθησαν από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους και τίθενται προς προσκύνηση και ευλογία του παρισταμένου εκκλησιάσματος.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου