Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Συνεστίαση Χριστιανικής Κίνησης Ανδρών Παλαιομετόχου

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε, για άλλη μια χρονιά, η ετήσια συυνεστίαση των μελών, οικογενειών και φίλων της Χριστιανικής Κίνησης Ανδρών Παλαιομετόχου,  η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.
Στην κατάμεστη από κόσμο κάθε ηλικίας, αίθουσα του εστιατορίου Broadway στην Κοκκινοτριμιθιά, μέσα σε μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ζεστή και ελπιδοφόρα, τιμήθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού βουλευτής Νίκος Τορναρίτης για την πολύχρονη στήριξή του τόσο προς την Κίνηση, όσο και προς την ελληνορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας για την 10χρονη ευδόκιμη πνευματική παρουσία και προσφορά του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της των Ταμασέων Εκκλησίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω Χριστιανική Κίνηση ιδρύθηκε το 1994, με πρωτοβουλία μιας μικρής ομάδας νέων της κοινότητας Παλαιομετόχου με τις ευλογίες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄ και του τότε Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μαχαιρά και νυν Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου. Είναι η μοναδική εν Κύπρω Χριστιανική Κίνηση Ανδρών και έχει να επιδείξει ένα πλουσιώτατο και δημιουργικό πνευματικό έργο και σκοπός της είναι να βοηθήσει τους άνδρες και ιδιαίτερα τους νέους της κοινότητας να γνωρίσουν και να βιώσουν κατά  τον καλύτερο τρόπο τις αλήθειες της Πίστεώς μας.
Πνευματικός πυρήνας και καθοδηγητής της Κίνησης, από το 1994 μέχρι και σήμερα, είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Ευθυμίου και από το 2007, μετά την επανασύσταση της Ιερά Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής λειτουργεί κάτω από τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη κ. Ησαΐα, ο οποίος στηρίζει με κάθε μέσο τις δραστηριότητές της.
Η εκδήλωση άρχισε με την ομιλία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Χριστιανικής Κίνησης Ανδρών Παλαιομετόχου Δρ Παναγιώτη Νικολαΐδη και ακολούθησε ο σύντομος λόγος του π. Μιχαήλ Ευθυμίου και ο χαιρετισμός του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.  Νίκου Αναστασιάδη, τον οποίο διάβασε ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής.
Στην εν λόγω συνεστίαση απονεμήθηκαν, επίσης, βραβεία και χρηματικά έπαθλα σε μαθητές και μαθήτριες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της κοινότητας, που διακρίθηκαν σε ενδοσχολικούς διαγωνισμούς συγγραφής κειμένου, έκθεσης εις μνήμην του πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Άκη Κλεάνθους, του πρώην Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, του Δημήτρη Γεωργίου και Λουκά Μιχαήλ.
Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λευκωσίας Δημήτρης Δημητρίου, ο Δήμαρχος Λατσιών Χρήστος Πιτταράς, ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωαγροτικού Λάμπρος Αχιλλέως, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Κοινοτάρχης και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλαιομετόχου, οι εφημέριοι της κοινότητας Αρχιμανδρίτης Θεοτόκης και Πρεσβύτεροι π. Αγησίλαος και π. Γεώργιος, ο κ. Ανδρέας και η κ. Θέλμα Μιχαήλ ιδιοκτήτες της χορηγού εταιρείας της συνεστιάσεως T. & A. Cyview Developers & Constructions Ltd, ο Πρόεδρος και τα μέλης της εκκλησιαστικής επιτροπής Παλαιομετόχου και πλήθος μελών και φίλων της Κίνησης.
Την εκδήλωση έκλεισε με τον μεστό λόγο του ο επιχώριος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας, ο οποίος εξήρε, όλως ιδιαιτέρως, το έργο το οποίο επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια η Χριστιανική Κίνηση Ανδρών Παλαιομετόχου και απηύθυνε προς όλους πνευματικές νουθεσίες και συμβουλές.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου