Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ομιλία Γέροντος Εφραίμ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Τμήμα Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει την Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017, στις 7:30 μ.μ., εκδήλωση με ομιλητή τον Γέροντα Εφραίμ, Ηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αγίου Όρους, με θέμα: «Το Άγιον Όρος, ως εμπειρία ζωής».
Η εκδήλωση, η οποία είναι ελεύθερη για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο ανοικτό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο βρίσκεται παρά τον κυκλικό κόμβο Κολοκασίδη, έναντι του Ινστιτούτου Γενετικής και Γενεαλογίας στην Μακεδονίτισσα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015 λειτουργεί στο Πανεπιστήμιό μας Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών και από τον Ιανουάριο του 2016 Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών στο Τμήμα Θεολογίας και Πολιτισμού, το οποίο τελεί υπό την υψηλή επιστασία και συνδρομή του Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου.
Το Tμήμα συνεργάζεται με ερευνητικά κέντρα και εκπαιδευτικά ιδρύματα και συμμετέχει σε ερευνητικές δραστηριότητες στην Κύπρο και το εξωτερικό.
Ο τομέας σπουδών καλύπτει: Βιβλικές, Πατερικές, Δογματικές, Αγιολογικές, Ποιμαντικές, Λατρευτικές, Ιεραποστολικές, Κοινωνιολογικές Σπουδές, Βιοηθική, Οικολογία, Εκκλησιαστικό και Κανονικό Δίκαιο, Γενική Εκκλησιαστική Ιστορία, Ιστορία της Εκκλησίας της Κύπρου, της Ελλάδας, των Βαλκανίων, της Ρωσίας και των παλαιφάτων Πατριαρχείων, Βυζαντινή Αρχαιολογία και Τέχνη, Χριστιανική Ηθική, Παιδαγωγικά, Φιλοσοφία και Θρησκειολογία με έμφαση στο Ισλάμ και τους Διαθρησκειακούς Διαλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου