Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Τετραετές Μνημόσυνο Γέροντος Γαβριήλ

Τελέσθηκε την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Λευκωσία, το ετήσιο ιερό Μνημόσυνο - επί τη συμπληρώσει τεσσάρων χρόνων από της εκδημίας - του μακαριστού Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, Γέροντος Γαβριήλ.
Του Μνημοσύνου και της θείας Λειτουργίας, που προηγήθηκε, προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, τον οποίο πλαισίωσαν ο Έφορος και Πατέρες της Μονής Κύκκου, όπως και πλήθος πιστών και πνευματικών παιδιών του αειμνήστου Γέροντα.
Κατά το εμπνευσμένο από την αποστολική περικοπή (Εφεσ. 5, 8-19) κήρυγμά του, ο εκ των πνευματικών τέκνων του Γέροντος και Μέγας Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας, Καθηγητής Δρ Χαραλάμπης Μπούσιας, εστίασε την προσοχή του στην φράση «βλέπετε πως ακριβώς περιπατείτε», επεσήμανε την ανάγκη της καλής και σωστής αξιοποίησης του χρόνου της πρόσκαιρης ζωής μας.
Στην συνέχεια αναφερόμενος στο πρόσωπο του Γέροντος Γαβριήλ, υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να λησμονούμε τα λόγια και τις προτροπές του  και να θεμελιώνουμε τη ζωή μας «στο τρίπτυχο που οδηγεί στη σωτηρία και που αποτελείται από ζώσα πίστη, βεβαία ελπίδα και ενεργό αγάπη».
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου έγινε η διανομή προς όλους τους πιστούς κολλύβων και κερασμάτων έξω από το παραπλεύρως του ιερού ναού, ευρισκόμενο κελλί του μακαριστού Γέροντος και το οποίο άνοιξε για προσκύνημα.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου