Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Εορτή Ευαγγελισμού στο Παραλίμνι

Με εθνική υπερηφάνεια, την δέουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα εορτάστηκε, στο Παραλίμνι, η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και η 195η Επέτειος της Επανάστασης του 1821.

Των λατρευτικών συνάξεων, τόσο κατά την παραμονή της εορτής, όσο και την κυριώνυμο ημέρα, προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας, τελέστηκε η Πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Αναπληρωτή Πρύτανη και Καθηγητή της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ναπολέων Μαραβέγια.

Στην Δοξολογία παρέστησαν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, οι Βουλευτές Αμμοχώστου, ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Τάκης Πελεκάνος, ο πρώην Δήμαρχος, ο Στρατιωτικός Διοικητής της 7ης Τ.Ξ.Π., ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος  και μέλη της Σχολικής Εφορείας, οι Θρονικοί Επίτροποι και άλλοι επίσημοι. Στους εορτασμούς την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση ενώπιον των Αρχών.

Λουκάς Α. Παναγιώτου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου