Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Κυριακή των Μυροφόρων στο Μηλικούρι

Με το νικητήριο και ελπιδοφόρο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου να αντηχεί για άλλη μια φορά στην όμορφη εαρινή φύση της κοινότητας Μηλικουρίου, τελέστηκε η σύναξις των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών και η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου του νυκτερινού μαθητού του Κυρίου, καθώς και η μνήμη εκ μεταθέσεως του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της κοινότητος.

Της πανηγυρικής και συνάμα κατανυκτικής Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο επιχώριος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, ο οποίος απηύθυνε στο εκκλησίασμα τον πατρικό του λόγο, με επίκεντρο αναφοράς τις Μυροφόρες Γυναίκες, αλλά και το βίο και την πολιτεία του Τροπαιοφόρου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.

Τον Πανιερώτατο περιέβαλαν ο Έφορος της Μονής Κύκκου Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος, ο εφημέριος της κοινότητος π. Χαράλαμπος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Άγγελος και οι διάκονοι Στυλιανός, Πέτρος, Βλάσιος και Ιάκωβος.

Η προσέλευση των πιστών, των λιγοστών κατοίκων αλλά κυρίως των αποδήμων και των φίλων της κοινότητας, υπήρξε αθρόα. Με ευλάβεια και συγκίνηση παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία. Ακολούθως μετείχαν στην περιφορά των εικόνων του αγίου Γεωργίου και των Μυροφόρων γύρω από την ιστορική, κτίσμα του 1726 μ.Χ., ξυλόστεγη εκκλησία.

Μετά το τέλος της λιτανείας προσεφέρθη κέρασμα, σε όλο το εκκλησίασμα, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών «Άγιος Γεώργιος» Μηλικουρίου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου