Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Αρχάγγελο

Μεγαλόπρεπα και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε, το πρωί της Κυριακής, 26 Απριλίου 2015, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στον Αρχάγγελο Λευκωσίας, η μνήμη των αγίων Μυροφόρων γυναικών, του Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και του Νικοδήμου, του κρυφού μαθητού του Κυρίου.

Προεξάρχων του πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου ήταν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριου, ο οποίος ευρίσκεται στην Κύπρο με την ευκαιρία της μεταφοράς  προς ευλογία και προσκύνηση, από την Κέρκυρα, της δεξιάς χειρός του αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος. Τους δύο Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Κερκύρας Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Κωνσταντάς, ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Παρασκευάς Παπαμιχαήλ και ο Αρχιδιάκονος π. Κυπριανός Κουντούρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στην παρουσία πλήθους πιστών, μελών της ενορίας, αλλά και προσκυνητών που προσήλθαν στο ναό για να ασπαστούν και να καταθέσουν τις δεήσεις του στο ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος, που τις μέρες αυτές φιλοξενείται στην ενορία. Ανάμεσα στο πυκνό εκκλησίασμα παρόντες ήσαν ο Γενικός Εισαγγελέας κ. Κώστας Κληρίδης, ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Λάζαρος Σαββίδης, ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Μάριος Κουντουρίδης και ο κοινοτάρχης Άσσιας κ. Γεώργιος Ιωάννου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Κύπρου Χρυσόστομος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Χαράλαμπο Χριστοφή, ο οποίος διακονεί αφιλοκερδώς, επί σειρά ετών, την ενορία του Αρχαγγέλου και διακρίνεται για την ιδιαίτερη αγάπη του στην Εκκλησία.

Στην συνέχεια ο π. Παρασκευάς και τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής της ενορίας του Αποστόλου Μάρκου προσέφεραν στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ένα εικόνισμα, στο οποίο απεικονίζονται ο Απόστολος Μάρκος και ο Άγιος Σπυρίδωνας φέροντες εν τω μέσω τους το ναό της εν λόγω ενορίας. Προσέφεραν, επίσης, ένα επιστήθιο Αρχιερατικό εγκόλπιο στον Μητροπολίτη Κερκύρας και μία εικόνα της Παναγίας στον Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Πυλιώτη, ο οποίος, με τις άοκνες προσπάθειες και συνεχείς του, βοηθά και ενισχύει το πολυσχιδές έργο της ενορίας του Αρχαγγέλου.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος και ο Σεβασμιώτατος επέδωσαν ειδικά μετάλλια και διακρίσεις σε όλους όσους με την συνεισφορά τους ενίσχυσαν τις δραστηριότητες της ενορίας και συνέβαλαν στην κάθοδο του ιερού λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος στην πατρίδα μας.

Τέλος, ο Κερκύρας Νεκτάριος, παρασημοφόρησε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ανωτάτη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Κερκύρας, το χρυσό παράσημο μετά αστέρος του Αγίου Σπυρίδωνος, σε ένδειξη σεβασμού και προσφοράς προς την Εκκλησία της Κύπρου, την γενέτειρα του προστάτη της Κέρκυρας και μεγάλου αγίου της πίστης μας. Παράλληλα προσέφερε προς την ενορία του Αποστόλου Μάρκου, ως ευλογία, την Ιερή Εμβάδα του Αγίου Σπυρίδωνα.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου