Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Η Ανάσταση και ο Εσπερινός της Αγάπης στην Λεμεσό

Λαμπριάτικα και μεγαλόπρεπα εορτάσθηκε και φέτος «η μία των Σαββάτων, η βασιλίς και κυρία», η εορτή των εορτών», η «κλητή και αγία ημέρα» του Πάσχα, στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, με πλήθη πιστών να κατακλύζουν τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως, τόσο στην πόλη της Λεμεσού, όσο και σε όλες τις Ενορίες της υπαίθρου.

Στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, της τελετής της Αναστάσεως και της Θείας Λειτουργίας, που ακολούθησε, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, το βράδυ της Αναστάσεως, λειτούργησε και ανέγνωσε το καλό λόγο στον Προσκυνηματικό ιερό ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. 

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε ο Μεγάλος Εσπερινός του Πάσχα προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως.

Οι Αρχιερείς και οι ιερείς ενδεδυμένοι τα ιερά άμφια κατήλθαν από το συνοδικό του Μητροπολιτικού Οίκου στο ναό όπου και άρχισε ο Μέγας Εσπερινός, κατά τον οποίο ανεγνώσθη το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο στα Ελληνικά, Λατινικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Σουαχίλι, Βουλγάρικα, Τουρκικά, Σερβικά, Ρουμανικά και στα Ομηρικά.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτανεία πέριξ του ναού και στη συνέχεια ο Πανιερώτατος και ο Θεοφιλέστατος αντάλλαξαν τις πασχαλινές ευχές με τους πιστούς.
Μαΐστωρ - Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου