Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ετήσιο δείπνο Ιδρύματος Υποτροφιών Μητροπόλεως Κιτίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 17 Απριλίου 2015, στο ξενοδοχείο Atrium Zenon στην Λάρνακα, το ετήσιο δείπνο υπέρ του Ιδρύματος Υποτροφιών των Κατηχητικών Σχολείων της πόλεως και επαρχίας Λάρνακας.
Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, μιλώντας στην εκδήλωση, επεσήμανε ότι «η ελπίδα μας για το αύριο, είναι οι νέες και οι νέοι μας. Αυτοί θα παραλάβουν τη σκυτάλη από εμάς για να συνεχίσουν τον δύσκολο αγώνα που διεξάγει αυτός ο τόπος. Γι’ αυτό και σκοπός του Ιδρύματος Υποτροφιών Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς μας Μητρόπολης,  είναι να ενισχύει τους νέους μας οικονομικά στην προσπάθεια που καταβάλλουν για απόκτηση των πνευματικών και επιστημονικών εκείνων εφοδίων που τους προσφέρουν οι Πανεπιστημιακές Σχολές της Κύπρου και της Ελλάδας και τα οποία είναι απαραίτητα για τη πορεία τους στη ζωή και την προσφορά τους στην κοινωνία».
Εκφράζοντας, ακολούθως, τις θερμές του ευχαριστίες προς τους «αιμοδότες και συμπαραστάτες του Ιδρύματος», υπογράμμισε ότι για τη τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά έχουν βοηθηθεί 65 φοιτητές και φοιτήτριες με το ποσό των 30,500 ευρώ.
Παρών στο δείπνο ήταν και ο Αγιορείτης Ιερομόναχος Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης, ο οποίος διάνθισε την όλη εκδήλωση με τον όμορφο και γλαφυρό πνευματικό του λόγο.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου