Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Εορτή αγίου Γεωργίου στον Πύργο Τηλλυρίας

Η μνήμη ενός εκ των πλέον λαοφιλών και μεγάλων μαρτύρων της Εκκλησίας μας, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εορτάστηκε πανηγυρικά την Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015, στον ομώνυμο ιερό ναό της κοινότητας Πάνω Πύργου στην ακριτική μας Τηλλυρία.

Πλήθος πιστών των κοινοτήτων της περιοχής και απόδημοι κατέκλυσαν το ναό, προκειμένου να συμμετάσχουν στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσαν ο πολιός εφημέριος της κοινότητος Κάτω Πύργου Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Σπύρου, μαζί με τον ιερομόναχο Μελέτιο Κυκκώτη, τον εφημέριο της κοινότητας Πηγαινιών π. Βασίλειο Ουρνταρεάνου και τους Διακόνους π. Βλάσιο και π. Ιωάννη.

Στη φετινή πανήγυρη προσέδωσε ιδιαίτερη χάρη και ευλογία η ολοκλήρωση, μετά από τρία χρόνια, των εργασιών αναστήλωσης του ιστορικού αυτού ναού, που είναι κτίσμα του 1881.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η λατρευτική σύναξη πραγματοποιήθηκε υπό βροχή, η οποία σταμάτησε κατά την ώρα της λιτανείας της εικόνας του Αγίου Γεωργίου γύρω από το ναό και οι κρουνοί του ουρανού άνοιξαν και πάλι μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου