Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Λαμπρός εορτασμός Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά

Με αναστάσιμη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών τιμήθηκε η ιερή μνήμη του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, από τους εκτοπισθέντες κατοίκους των τουρκοκρατούμενων ενοριών και κοινοτήτων της Aρχιεπισκοπικής περιφέρειας, στον πανηγυρίζοντας ιερό ναό του αγίου Γεωργίου στα Λατσιά.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούνος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Στο τέλος της Εσπερινής Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου γύρω από την εκκλησία και το πλήθος των πιστών διήλθε, προς ευλογία και αγιασμό, κάτω από την ιερή εικόνα και προσκύνησε με ευλάβεια τα ιερά λείψανα του Αγίου.

Ανήμερα της μνήμης του αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στον ίδιο ιερό Ναό.

Κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας των απανταχού συμπατριωτών μας, που ζουν στην προσφυγιά, καθώς επίσης και υπέρ της συντμήσεως του χρόνου της οικονομικής δυσπραγίας του λαού μας, ανεύρεσης των αγνοουμένων, απελευθέρωσης των κατεχομένων εδαφών και επιστροφής στην πατρική γη. Μνημονεύθηκαν, επίσης, οι τεθνεώτες κατά την τουρκική εισβολή του 1974, αλλά και όλοι όσοι απεβίωσαν στην προσφυγιά.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου