Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Παλλαϊκή υποδοχή Δεξιάς Χειρός Αγίου Σπυρίδωνος στον Αρχάγγελο

Με κάθε λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και πλημμυρισμένος από αισθήματα πνευματικής χαράς, ο ευσεβής λαός της ενορίας του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου Αρχαγγέλου Στροβόλου, υποδέχτηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Απριλίου 2015, το «ιερόν εκτύπωμα», τη δεξιά χείρα του πανενδόξου και θεοφόρου Πατρός ημών Σπυρίδωνος, επισκόπου Τριμυθούντος, του Θαυματουργού.

Το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο μετέφερε από την Κέρκυρα, όπου φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και το καλωσόρισαν, στο δρόμο μπροστά από το ναό, ο κλήρος και ο λαός της ενορίας, αλλά και της ευρύτερης Λευκωσίας, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου, του Δημάρχου Στροβόλου κ. Λάζαρου Σαββίδη και του κοινοτάρχη Άσσιας κ. Γεωργίου Ιωάννου.

Αμέσως μετά σχηματίστηκε πομπή, μέχρι τα Προπύλαια του Ναού του Αποστόλου Μάρκου, με εξαπτέρυγα, λάβαρα, σημαίες και τη φιλαρμονική του Δήμου Λακατάμιας να προπορεύεται και να αποδίδει τιμές, όπου τους υποδέχτηκε και προσκύνησε πρώτος το Ιερό Λείψανο, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, με τη συμμετοχή πλήθους κληρικών.

Αμέσως μετά την Αρτοκλασία και προ του τέλους της Εσπερινής Ακολουθίας, ο προϊστάμενος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Παρασκευάς Παπαμιχαήλ σε σύντομη ομιλία του, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη να κομίσει το σπουδαίο αυτό μαργαρίτη της Ορθοδόξου Πίστεως στην ενορία του Αποστόλου Μάρκου, προς ευλογία και αγιασμό των κατοίκων του Αρχαγγέλου, αλλά και όλης της πατρίδας μας.

Ακολούθως, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς το διάδοχο στο θρόνο του Αγίου Σπυρίδωνα, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα για την υποδοχή του σεπτού λειψάνου και τη χοροστασία του στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αποστόλου Μάρκου και του προσέφερε, δια χειρός του Αρχιμανδρίτη Ιερωνύμου Πυλιώτη, ο οποίος συμβάλλει τα μέγιστα για την διοργάνωση των λατρευτικών εκδηλώσεων της ενορίας, ένα επιστήθιο Αρχιερατικό εγκόλπιο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος θα παραμείνει στην ενορία έως και την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 για προσκύνηση από τους πιστούς. Όλες αυτές τις ημέρες ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και θα πραγματοποιούνται καθημερινά Ακολουθίες και Παρακλήσεις.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου