Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Εορτασμοί 25ης Μαρτίου στον Πύργο Τηλλυρίας

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η θρησκευτική και εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στον ακριτικό Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.
Το πρωί της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ Νικηφόρου. Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως και Έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Άγγελος, Ανδρέας και Βασίλειος και οι διάκονοι Στυλιανός, Πέτρος, Ιωάννης και Μόδεστος.  
Αμέσως μετά το τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως εψάλλει πανηγυρική δοξολογία, στην οποία παρέστησαν οι Κοινοτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης της περιοχής.

Στην κεντρική λεωφόρο της κοινότητος πραγματοποιήθηκαν, στην συνέχεια, η καθιερωμένη παρέλαση και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από τους μαθητές και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Κάτω Πύργου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Ιωάννης Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου