Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Πάφου

Η ιερά μνήμη του «εν τοις αρίστοις πρώτου», αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και η ονοματική εορτή του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, τιμήθηκε την Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015, με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο.

Του  συλλείτουργου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό αγίου Θεοδώρου στην Πάφο, προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του άγοντος τα ονομαστήριά του, Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου και των Επισκόπων Καρπασίας κ. Χριστοφόρου,  Αρσινόης κ. Νεκταρίου, Χύτρων κ. Λεοντίου και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. 

Στη λατρευτική Σύναξη μετείχαν αρκετοί κληρικοί της Μητροπόλεως Πάφου, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης Γέρων Αθανάσιος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πάφου Γεώργιος δέχθηκε, στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως, τις ευχές Μακαριωτάτου, των Αγίων Αρχιερέων, του κλήρου και του πολυπληθούς λαού, οι οποίοι προσέτρεξαν για να εκφράσουν το σεβασμό και την αγάπης τους προς τον Ποιμενάρχη τους.

Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Εκκλησία Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου