Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ανάσταση στην νεκρή ζώνη

Με το "Χριστός Ανέστη", τον νικητήριο παιάνα, που η Εκκλησία μας διασαλπίζει τούτες τις πασχάλιες ημέρες, άνοιξαν διάπλατα, για άλλη μια χρονιά, οι πόρτες του ιερού ναού του αγίου Γεωργίου της κοινότητος Βαρίσιας, στην ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη νεκρή ζώνη, για να συνεορτάσουν και πάλιν τον άγιο τους οι εκτοπισμένοι της περιοχής.

Μετά από διευθετήσεις, που πραγματοποιήθηκαν με τους αξιωματούχους της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο, άνοιξε το οδόφραγμα και ο πιστός λαός της Βαρίσιας βρέθηκε, την Δευτέρα της Διακαινησίμου, στον μικρό αλλά γεμάτο αναμνήσεις ναό, για μετάσχει της ευχαριστιακής συνάξεως, να γιορτάσει τη νίκη του Χριστού κατά του θανάτου και να προσευχηθεί για την ανατολή και της αναστάσεως στον τόπο μας.

Του Αναστάσιμου Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου και Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος, συμπαραστατούμενος από τους διακόνους Βλάσιο και Ιωάννη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία γύρω από τον ναό και στη συνέχεια, ο Πανοσιολογιώτατος, αντάλλαξε τον αναστάσιμο χαιρετισμό με τους παρευρισκομένους πιστούς και διένειμε σε όλους πασχαλινά αυγά.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Ιωάννης Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου