Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρόεδρο της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Σεπτεμβρίου 2016, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, ο οποίος πραγματοποιεί, τις μέρες αυτές, επίσημη επίσκεψη στη Μητρόπολη Κυρηνείας.  
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συνοδευόταν από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο, τον Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθηνόδωρο Παπαευριπιάδη και τους εν Κύπρω Άρχοντες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Κωνσταντίνο Τσιρίδη και Ελένη Θεοχάρους. 
Υποδεχόμενος τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ιδιαίτερα το πλούσιο ανθρωπιστικό, εκπαιδευτικό, αναπτυξιακό και πολιτιστικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τονίζοντας ότι «μπροστά στο έργο και τη δράση σας, τα δικά μας λόγια είναι φτωχά».
Ο κ. Συλλούρης επεσήμανε, ακόμη, ότι το Κοινοβούλιο θα είναι πάντοτε αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Πατριαρχείου και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πατριάρχη, ο οποίος έχει πάντα στη σκέψη του την Κύπρο και για τη στήριξή του στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος, τόνισε ότι «όποτε βρίσκεται στην Κύπρο νοιώθει σαν το σπίτι του», εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη που προσφέρει σύσσωμος η Κυπριακή Πολιτεία και η Βουλή των Αντιπροσώπων στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και χαρακτήρισε τον κ. Συλλούρη ως «ένα άνθρωπο, που πάντα έδιδε και δίδει το παρών του στις προσπάθειες που κάνει το Πατριαρχείο μας σε αυτό το ευλογημένο νησί της Κύπρου».
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ευχαρίστησε, επίσης, την Αρχόντισσα της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη και ευρωβουλευτή, Ελένη Θεοχάρους, για τη συνεισφορά της «στον μεγάλο αγώνα του Πατριαρχείου, για ένα καλύτερο μέλλον της ανθρωπότητας».
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου