Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ταμασός τίμησε την εορτή του πολιούχου της

Η εορτή του αγίου Ηρακλειδίου, στις 17 Σεπτεμβρίου, είναι, για την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, η κορυφαία θρησκευτική εορτή κατά την οποία τιμάται ο πολιούχος και προστάτης της τοπικής Εκκλησίας.



Το όνομα του Αγίου βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες μορφές της κατά Κύπρον Εκκλησίας, καθότι διετέλεσε συνοδός των αποστόλων Παύλου, Βαρνάβα και Μάρκου, έγινε πρώτος επίσκοπος της ξακουστής Ταμασού και κατέστη ένας από τους σπουδαιότερους Ιεράρχες της Κύπρου μας.



Επίκεντρο του λαμπρού εορτασμού ήταν η, παρά την κοινότητα Πολιτικού, ομώνυμος Ιερά Μονή, η οποία δέχθηκε εκατοντάδες πιστούς, τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα της εορτής του αγίου Ηρακλειδίου.



Την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, επικεφαλής πολυμελούς χορείας κληρικών και εν συνεχεία έγινε η λιτάνευσις της Εικόνος του Αγίου μαζί με τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα Αυτού.



Εκατοντάδες πιστοί «πλημμύρισαν» την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του αγίου Ηρακλειδίου και ανήμερα της εορτής, όπου τελέστηκε ο Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Έξαρχου του Παναγίου Τάφου εν Κύπρω, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου. Ο οικείος Μητροπολίτης παρέστη συμπροσευχόμενος εντός του Ιερού Βήματος.



Πριν από το τέλος της ευχαριστιακής συνάξεως, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ευχαρίστησε τους συλλειτουργήσαντας Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στους εορτασμούς της τοπικής Εκκλησίας και της Μονής και τους προσέφερε την Εικόνα του αγίου Ηρακλειδίου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου