Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Τιμή στον ήρωα Τάσο Μάρκου

Την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, Αρχιερατική θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, συνεπικουρουμένου από τους ιερείς του ναού.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ανεπέμφθηκε δέησις για την διακρίβωση της τύχης του αγνοούμενου ήρωα Υποστράτηγου Τάσου Μάρκου και υπέρ συνενώσεως μετά των οικείων αυτού, η οποία διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρωμηοσύνη σε συνεργασία με το Δήμο Παραλιμνίου.

Παρέστησαν ο Έντιμος Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου, βουλευτές Αμμοχώστου, ο πρώην Υπουργός Υγείας, εκπροσώποι των σωμάτων ασφαλείας, θρονικοί Επίτροποι, η οικογένεια του ήρωα κ.α.

Στην προσωπικότητα, την ανδρεία και το θάρρος του θρυλικού, τότε, ταγματάρχη, που, με την ομάδα του, προέβαλε ηρωική αντίσταση στους Τούρκους εισβολείς, στην περιοχή Μιας Μηλιάς, αναφέρθηκε, σε σύντομο λόγο του, ο Υπουργός Άμυνας κ. Φωκαΐδης.
Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ήρωα, που δεσπόζει της πλατείας του Αγίου Γεωργίου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου