Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Εορτή Αγίου Κυριακού στον Κάμπο

"Τον εν ταις ερήμοις και σπηλαίοις οικήσαντα και αναδειχθέντα πολίτης της ουρανίου πόλεως", Όσιο Κυριακό τον αναχωρητή, τίμησαν, με την δέουσα λαμπρότητα, οι κάτοικοι και οι απόδημοι της κοινότητας Κάμπου.


Ιδιαίτερη λαμπρότητα στην Εορτή έδωσαν οι λατρευτικές συνάξεις του Εσπερινού, την παραμονή της εορτής, του Όρθρου και της θείας Λειτουργίας, την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2016, μέρα της μνήμης του Αγίου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας και Έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου κ. Αγαθόνικος, με συλλειτουργούς τον πολιό και σεβάσμιο ιερέα της κοινότητας Κάμπρου Οικονόμο π. Μιχαήλ και τον Οικονόμο π. Χριστόδουλο της κοινότητας Τσακκίστρας.


Το θείο λόγο κήρυξε ο Διευθυντής του Γραφείου Πνευματικής Διακονίας της Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους και τους πνευματικούς καρπούς τους οποίους προσφέρουν στους πιστούς οι μνήμες των Αγίων μας.


Μετά τη θεία Λειτουργία, ακολούθησε η λιτάνευση πέριξ του ναού της εικόνας του Αγίου Κυριακού και στη συνέχεια ο Χριστιανικός Σύνδεσμος Γυναικών Κάμπου πρόσφερε σε όλους κεράσματα.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου