Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ο εορτασμός της Βηθλεεμίτισσης στον Αρχάγγελο

Την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου τίμησε με περισσή θρησκευτική ευλάβεια και στην παρουσία πλήθουςς πιστών, η ενορία του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στον Αρχάγγελο Λευκωσίας όπου φυλάσσεται αντίγραφο της εικόνος της Παναγίας Βηθλεεμίτισσας.


Προεξάρχων της λαμπράς πανηγύρεως ήταν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, πλαισιούμενος από τους Πρωτοπρεσβυτέρους Παρασκευά Παπαμιχαήλ και Πέτρο Παπαϊωάννου και τους Διακόνους Ιάκωβο Αλαγιούπ και Θεοχάρη Διάκο.


Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία γύρω από τον περικαλλή ναό και η διέλευση των πιστών, κατά το κυπριακό ειωθός, κάτω από την Εικόνα της Βηθλεεμιτίσσης, προς ευλογία και αγιασμό.


Στην σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στον εορτασμό της Παναγίας της Βηθλεεμιτίσσης, «η εικόνα της οποίας ίσταται προς προσκύνηση των πιστών δίπλα από το ιερό Σπήλαιο, όπου γεννήθηκε ο Χριστός μας» και ευχήθηκε «οι πρεσβείες Της να είναι διαρκείς για όλους μας, ιδιαιτέρως δε να μας εμψυχώνει να δίνουμε την σωστή μαρτυρία στον σύγχρονο κόσμο σαν ορθόδοξοί χριστιανοί».

Ευχήθηκε ακόμη, η Παναγία Μητέρα μας «να καθαρίζει, με τις δικές της πρεσβείες, αλλά και την δικη μας μετάνοια, τα βάθη της ψυχής μας και ιδιαίτερα την καρδιά μας για να μπορεί πάντοτε να γεννάται ο Χριστός, να μας φέρει την αγάπη και την ειρήνη Του μέσα μας και εμείς να την μεταδίδουμε στους αδελφούς μας».

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου