Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Εορτή Αγίου Νικολάου

Πανηγυρικά και με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η ιερή μνήμη του μεγάλου Ιεράρχου των Μυρέων της Λυκίας Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας.
Την παραμονή της εορτής, 5 Δεκεμβρίου 2016, έλαβε χώρα ο πανηγυρικός Αριερατικός Εσπερινός, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της κοινότητος Τσακίστρας, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου.
Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πιστών κατοίκων και αποδήμων της κοινότητας, οι οποίοι, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, προσήλθαν στην ιερά πανήγυρη με αισθήματα ευλαβείας και αληθινής αγάπης, προκειμένου να τιμήσουν τον άγιο Νικόλαο και να προσκυνήσουν την ιερά του εικόνα.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε τη θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή των Ιερέων ή Αγία Μονή, όπως είναι ευρύτατα γνωστή, στην επαρχία Πάφου.
Πολυάριθμος ήταν η παρουσία πατέρων της Ιεράς Μονής Κύκκου και κληρικών της Μητροπόλεως, ενώ πολυπληθείς ήταν και η προσέλευση ευλαβών προσκυνητών που έφτασαν με κάθε τρόπο στην εορτάζουσα Μονή από τις γύρω κοινότητες και από διάφορες περιοχές της Κύπρου.
Μετά το Κοινωνικό, ο Πανιερώτατος, απηύθυνε λόγους πνευματικούς και αγάπης στους πιστούς, αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής, στον εορτάζοντα Άγιο Νικόλαο και στην ανάγκη να μιμηθούμε την αγία ζωή του, προκειμένου να φθάσουμε στην κατά Θεόν τελείωση.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Νικολάου, πέριξ του καθολικού της Μονής, στην οποία παρέστη και ο εν τω ιερώ βήματι συμπροσευχόμενος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χρυσορρογιατίσσης κ. Διονύσιος.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου