Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Παραλίμνι

Με μεγάλη προσέλευση πιστών και με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, η Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, η οποία είναι αφιερωμένη, από την Αγία μας Εκκλησία, στην Προσκύνηση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου.

Της ευχαριστιακής συνάξεως, της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως, προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού.

Λίγο πριν την Απόλυση της θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος, τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο των διατελεσάντων Ιερέων, Επιτρόπων, Ιεροψαλτών, Νεωκόρων, Κατηχητών, Φροντιστών και Βοηθών του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Τελέστηκε, επίσης, και το Μνημόσυνο των κεκοιμημένων μελών του Κηπουρικού Συλλόγου Παραλιμνίου, «ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ΄».

Τέλος, ο Κωνσταντίας Βασίλειος, αφού ανάγνωσε την ειδική ευχή, χειροθέτησε δύο νέους αναγνώστες, τον Εκκλησιαστικό Επίτροπο κ. Δημήτρη Φωτίου και τον τελειόφοιτο μαθητή του Λυκείου Γιαννάκη Μέρτακκα, οι οποίοι διακονούν ήδη στο ιερό βήμα και στα αναλόγια του Μητροπολιτικού Ναού και προσφέρουν το τάλαντό τους στη δοξολογία του Τριαδικού Θεού.
Λουκάς  Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου