Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στο Παραλίμνι

Εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συνδιοργάνωσαν, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2017, ο Χριστιανικός Σύνδεσμος Γυναικών "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ", του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δεξιώσεων "ΛΑΞΙΑ"», έγινε ομιλία από την Κλινική Παιδοψυχολόγο και Βουλευτή κ. Στέλλα Κυριακίδου, με θέμα: «Ο πολύπλευρος ρόλος της γυναίκας χθες και σήμερα».
Στη συνέχεια η Χορωδία παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια της Κυριακούς Πελαγία, «Το τέρτι της καρτούλας μου» και ποίημα της κ. Τασούλας Μάρκου «Ρεμβασμοί», το οποίο μελοποίησε ο κ. Μάριος Πογιατζιής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι γυναίκες που συμμετέχουν στις κατηχητικές συγκεντρώσεις και έχουν ηλικία άνω των 80 χρόνων. Τιμήθηκαν οι κυρίες Καλομοίρα Ευαγγέλου, Δέσποινα Κίττου, Καλλιόπη Ευαγγέλου, Μαρία Κοσμά, Χαρίκλεια Οικονόμου, Κατελού Μαρτιανή, Δέσποινα Μαρτιανή, Ελένη Μαύρου και Δήμητρα Λάντου.

Τιμήθηκαν, επίσης, η κ. Κυριακού Πελαγία, που τραγούδησε για την παράδοσή μας με τη χαρακτηριστική Παραλιμνίτικη φωνή της, η κ. Τασούλα Μάρκου για την προσφορά της στην ποίηση και η κ. Δέσποινα Ρουσιά για τη δωρεάν παραχώρηση της Αίθουσας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κωνσταντίας Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Μουλαζίμη, η Διευθύντρια του XENION HIGH SCHOOL κ. Κατελίτσα Φυλακτού, ο Διευθυντής του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου κ. Μάριος Πογιατζιής, η Διευθύντρια του Γ΄ Δημόσιου Νηπιαγωγείου κ. Κικούλα Πυρίλλη, ο Θρονικός Επίτροπος κ. Αδάμος Λοΐζου, η γιατρός κ. Γιόλα Μάρκου και πλειάδα γυναικών.
Τέλος, η κ. Κορνηλία Χατζηρακλέους Τζιάμπου απήγγειλε ένα επίκαιρο τσιαττιστό.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου