Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Εορτή Ευαγγελισμού και Εθνικής Επετείου 1821 στο Παραλίμνι

Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τιμήθηκε κι εφέτος η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος της Επαναστάσεως του 1821 στη Μητρόπολη Κωνσταντίας.

Της θείας Λειτουργίας και της Πανηγυρικής Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο προέστη ο Πανιερώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Βασίλειος.

Στη Δοξολογία παρέστησαν ο έντιμος Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Τάκης Πελεκάνος, οι Βουλευτές Αμμοχώστου, ο πρώην Δήμαρχος, ο Στρατιωτικός Διοικητής της 7ης Τ.Ξ.Π, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος και Μέλη της Σχολικής Εφορείας, οι Θρονικοί Επίτροποι και άλλοι επίσημοι.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου κ. Αντώνης Θεοδώρου.

Ακολούθως, οι Επίσημοι, ο Κλήρος και ο Λαός μετέβησαν στο Μνημείο Πεσόντων, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού, όπου ετελέσθη Τρισάγιο, εις μνήμην των Ηρώων της Επαναστάσεως, μετά το πέρας του οποίου έγινε η κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Εκκλησίας, της Πολιτείας, του Στρατού, των Αρχών και Εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων, που δραστηριοποιούνται στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση από μαθητές και μαθήτριες Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, Προσκοπικών Συστημάτων, Σωματείων, Κατηχητικών και του Στρατού.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου