Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Κυριακή Ορθοδοξία και χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Κωνσταντίας

Μεγαλόπρεπα και με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας, η ανάμνηση της Αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων, στον κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Της λατρευτικής συνάξεως προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο, τους ιερείς του ναού, αλλά και ιερείς άλλων ενοριών της Μητροπόλεώς μας.

Κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος, τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου, του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, π. Φίλιππου Φιλίππου.

Παρέστησαν, μαζί με το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Δήμαρχος και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Βουλευτές, οι Καθηγητές Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Οικονόμου και Ανέστης Κεσελόπουλος, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο πρώην Υπουργός Υγείας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας, ο πρώην Δήμαρχος, Θρονικοί Επίτροποι και πλήθος πιστών.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τελέστηκε το πέμπτο ετήσιο Μνημόσυνο του πρώτου Δημάρχου Παραλιμνίου, Νίκου Βλίττη και μνημονεύθηκαν οι άγιοι αυτοκράτορες και Πατριάρχες, που υπερασπίσθηκαν την αλήθεια της Ορθοδοξίας.

Πριν την απόλυση, έγινε η καθιερωμένη Λιτανεία των ιερών εικόνων, γύρω από τον Ναό και ανεγνώσθηκαν οι καθορισμένες περικοπές από το υπέρ της Ορθοδοξίας Συνοδικό.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος δέχθηκε τις ευχές των πιστών.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου