Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Παράσημο Ανθρωπισμού στον Μέγα Ευεργέτη της Μητροπόλεως Ταμασού

Σε μία συγκινητική και ταυτόχρονα συμβολική εκδήλωση, που έγινε χθες το βράδυ στη Λεμεσό, ο τέως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης απένειμε, στον Ρώσο επιχειρηματία κ. Βιατσιεσλάβ Ζαρενγκώφ, το Αργυρούν Παράσημο Ανθρωπισμού, σε αναγνώριση της πολυσχιδούς προσφοράς του στο κοινωνικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.
Στην τελετή παρέστησαν, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, ο τ. Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου κ. Χρύσης Πρέντζας, ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, εκ μέρους του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, καθώς και αρκετοί άλλοι φίλοι και εκτιμητές του έργου του τιμωμένου.
Στην ομιλία του ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης αναφέρθηκε στη γνωριμία και τη μακρόχρονη προσωπική φιλία του με τον κ. Ζαρεγκώφ, την πολυδιάστατη προσωπικότητα, αλλά και τα θεάρεστα και θεοφιλή έργα του, τα οποία προσέφερε και προσφέρει σε πλήθος εμπεριστάτων συνανθρώπων μας.
«Ο Βιατσιεσλάβ Ζαρενγκώφ αποτελεί ένα πολυαγαπημένο αδελφό εν Χριστώ, έτοιμο να ακούσει, να προστρέξει, να συμπαρασταθεί, όπου και όπως μπορεί. Αποτελεί, ακόμα, ένα φωτεινό πρότυπο ειλικρινούς φιλίας, μιάς φιλίας, η οποία ξέρει μόνο να προσφέρει χωρίς να αναμένει ανταπόδωση», επεσήμανε ο π. Ιερώνυμος.
Ο Πανοσιολογιώτατος, απευθυνόμενος προς τον κ. Ζαρεγκώβ τόνισε: «Σ’ ευγνωμονώ γιατί με τη φωτεινή σου παρουσία αναδεικνύεις το λησμονημένο, από πολλούς, ιδεώδες του Ανθρωπισμού, της ανθρωπιάς, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει ακόμα φιλότιμο και ευαισθησία και αγάπη σε κάποιες ανθρώπινες καρδιές».
«Αυτό το λαμπρό ιδεώδες του Ανθρωπισμού, εκφράζει εντελώς συμβολικά και το Αργυρούν Παράσημο Ανθρωπισμού, το οποίο θα μου επιτρέψεις να σου προσφέρω με όλη μου την καρδιά», πρόσθεσε κλείνοντας.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο ελλαδίτης επιχειρηματίας Σωτήρης Κουρβαράς προσέφερε στον κ. Ζαρεγκώφ μαρμάρινη πλακέτα, απεικονίζουσα τον άγιο Ιωάννη της Κροστάνδης, τον οποίο σέβεται και τιμά όλως ιδιαιτέρως ο τιμώμενος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμητική εκδήλωση και η απονομή του Αργυρού Παρασήμου Ανθρωπισμού στον κ. Βιατσιεσλάβ Ζαρεγκώφ εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα θυρανοίξια του πρώτου ρωσικής τεχνοτροπίας ιερού ναού.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου