Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Εορτή Τριών Ιεραρχών και Ελληνικών Γραμμάτων στην Μητρόπολη Λεμεσού

Με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού διοργάνωσε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητροπόλεως την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, o βουλευτής Ευθύμιος Δίπλαρος, η Έπαρχος Λεμεσού, η Πρύτανης του ΤΕ.ΠΑ.Κ. κ. Ελπίδα Κεραυνού - Παπαηλιού, εκπρόσωπος της 3ης Ταξιαρχίας Λεμεσού, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ιερείς και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Ισαάκ και τραγούδια από τους μαθητές του ΙΑ΄ Τσιρείου Δημοτικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση της κ. Χριστίνας Κρασίδου.
Ακολούθησε ομιλία από την κ. Ινώ Χατζηπαύλου με θέμα  «Μνήμη Τριών Ιεραρχών- Εορτή των Ελληνικών Γραμμάτων». Στη μεστή ομιλία της η κ. Χατζηπαύλου αναφέρθηκε στο βίο του κάθε Ιεράρχη και πως καθιερώθηκε η εορτή των Γραμμάτων και με ποιο τρόπο εόρταζαν τους Αγίους σε κάθε εποχή.
Στη συνέχεια ακολούθησαν τραγούδια από την κ. Αφροδίτη Παναγιώτου και κ. Δένα Παλάζη και ακολούθως ο Επίσκοπος Αμαθούντος προσέφερε στους συντελεστές της εκδήλωσης αναμνηστικά δώρα.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής και πόσο σημαντικό είναι να γιορτάζουμε τις εορτές. Τόνισε δε πως αν δεν έχουμε σημαντικές εορτές θα μοιάζει η ζωή μας σαν δρόμος χωρίς πανδοχείο. Τέλος, ευχαρίστησε τον υπεύθυνο της εκδήλωσης Αρχιμανδρίτη Ισαάκ για την άρτια διοργάνωση, την ομιλήτρια κ. Ινώ Χατζηπαύλου και όλους τους υπόλοιπους συντελεστές για την προθυμία τους να συμβάλουν και αυτοί στην εκδήλωση αυτή για τους Τρείς Ιεράρχες. 
Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου