Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

«Ψυχολογία – Ψυχιατρική και Πίστη – Θεολογία»

Πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε στην Λεμεσό το βράδυ της Πέμπτης, 6 Φεβρουαρίου 2015, με πρωτοβουλία της τοπικής Μητροπόλεως και του Περιοδικού «Ψυχής δρόμοι», μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση-ημερίδα με θέμα: «Ψυχολογία – Ψυχιατρική και Πίστη – Θεολογία: ποια σχέση έχουν μεταξύ τους και πως συνεργάζονται».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Θερμός, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, η κ. Παναγιώτα Μάμα – Αγαπίου, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων και η κ. Ελεωνόρα Παπαλεοντίου, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Την παρουσίαση, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητροπόλεως Λεμεσού, που ευρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού ναού Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, μεταξύ άλλων, παρακολούθησε πλήθος κόσμου, κληρικών και λαϊκών, κάθε ηλικίας. Την κυριαρχία βέβαια του ακροατηρίου κατείχαν οι νέοι, οι οποίοι κατέστησαν η γενεσιουργός αιτία του δημιουργικού διαλόγου που ακολούθησε.
Λουκάς Α. Παναγιώτου – Ι. Μ. Λεμεσού
Φωτογραφίες: Πέτρος Ορφανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου