Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Εσπερινός της Συγγνώμης στην Μητρόπολη Λεμεσού

Κατανυκτικά, σε ατμόσφαιρα περισυλλογής και στην παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως, όπως επικράτησε να λέγεται στην Ορθόδοξη λειτουργική παράδοση, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής στην Λεμεσό.
Της Ακολουθίας χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, συνχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και με την συμμετοχή πολλών κληρικών της Μητροπολιτικής περιφέρειας Λεμεσού.
Προ της απολύσεως, ο Πανιερώτατος, κήρυξε το θείο λόγο και αναφέρθηκε στις πνευματικές προϋποθέσεις για τον αγώνα της νηστείας και την πορεία στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή και ευχήθηκε προς όλους, καλή δύναμη στον αγώνα της νηστείας, της μετάνοιας και της προσευχής.
Στην συνέχεια, ο Μητροπολίτης Λεμεσού, ανέγνωσε, όπως ορίζει η τάξη της Αγίας μας  Εκκλησίας, την συγχωρητική ευχή και αντήλλαξε ασπασμούς συγχωρήσεως και ευχές, με το πλήρωμα του εκκλησιάσματος, κλήρο και λαό, για καλό πνευματικό αγώνα εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου