Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Λαμπρός εορτασμός Αγίου Χαραλάμπους στην Ερήμη

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη του Ενδόξου Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού στον εορτάζοντα ομώνυμο ιερό ναό του Αγίου  Χαραλάμπους στη κοινότητα Ερήμης στην Λεμεσό.
Την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου, έγινε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου, στην παρουσία πλειάδος Ιερέων και δεκάδων ευσεβών Χριστιανών.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολαού
Ο ναός κατεκλύσθη από πλήθη πιστών, οι οποίοι από νωρίς το πρωί προσήλθαν στο ναό ώστε να παραστούν στην Ιερά Πανήγυρη για να μετάσχουν της Ευχαριστιακής Συνάξεως, καθώς και να προσκυνήσουν και να ευλογηθούν από την χάρη και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε πνευματική ομιλία, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, με θέμα «Κουβεντιάζοντας για την οικογένεια», στην αίθουσα πολλαπλής χρήσεως του Δημοτικού Σχολείου Ερήμης. 
Λουκάς Α. Παναγιώτου - Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου