Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Εκδήλωση προς τιμή της Μάνας στη Μητρόπολη Λεμεσού

Μέσα στα πλαίσια της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Λεμεσού η εορτή της Μάνας. Στις 4.00μ.μ. τελέστηκε εσπερινός στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής και στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Θεοχάρης Θεοχάρους, ο Διευθυντής Ποιμαντικής Διακονίας της Ιεράς Μητρόπολης κ. Σταύρος Ολύμπιος, ιερείς, μέλη των Χριστιανικών Συνδέσμων Γυναικών της Μητροπολιτικής περιφέρειας Λεμεσού και πλήθος κόσμου.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η πρεσβυτέρα Ανδρούλα Χαραλάμπους από το Παραλίμνι, σύζυγος του μακαριστού πατρός Ευέλθοντος Χαραλάμπους, η οποία μίλησε με θέμα «Ξενιτειά - Της Μάνας ένας άλλος καημός». Τέλος, το μουσικό σχήμα «Ρωμηοσύνη» από το Παραλίμνι παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια από διάφορους τόπους της Ρωμηοσύνης υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Κυπριανού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος απένειμε αναμνηστικό δώρο στην ομιλήτρια της εκδήλωσης μια εικόνα της Παναγίας Αγίας Νάπας, καθώς και στον υπεύθυνο της χορωδίας και του μουσικού σχήματος κ. Γιώργο Κυπριανού.

Στο τέλος απενεμήθη αναμνηστικό δώρο μια εικόνα της Παναγίας στη μητέρα του Πανιερωτάτου  Μητροπολίτη Λεμεσού με την ευκαιρία των γενεθλίων, κατά την ημέρα αυτή, του Πανιερωτάτου.
Την όλη εκδήλωση έκλεισε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος απευθύνοντας  σε όλους τις πατρικές ευχές και ευλογίες του και ευχαριστώντας όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου