Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση Λαβρόφ με Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Τη θέση ότι «οι γηγενείς κάτοικοι της Μέσης Ανατολής είμαστε εμείς οι Χριστιανοί», εξήγησε στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β` κι όπως ο ίδιος είπε, του υπενθύμισε ότι «οι Άραβες ήρθαν 7 αιώνες μετά από εμάς και είναι ανεπίτρεπτο οι πραγματικοί κάτοικοι να φύγουν και να μείνουν οι Μουσουλμάνοι».
Τους Μουσουλμάνους, διευκρίνισε, «τους αγαπούμε, ζήσαμε αιώνες πολλούς μαζί τους, επιθυμούμε τη συμβίωση αλλά καταδικάζουμε τον εξτρεμισμό και δεν επιθυμούμε να επικρατήσουν οι εξτρεμιστές».
Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ΥΠΕΞ στην Αρχιεπισκοπή, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας ανέφερε: «Υποστηρίζουμε τη θέση της ρωσικής κυβέρνησης, γιατί αλίμονο αν επικρατήσουν οι εξτρεμιστές οι μειονότητες στη Μέση Ανατολή και δη οι Χριστιανοί δεν θα μπορούν να μείνουν στη γη των πατέρων τους».
«Με πολλή χαρά υποδεχθήκαμε τον κ. Λαβρόφ», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, προσθέτοντας ότι «είχαμε μια πολύ όμορφη συνομιλία».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως ανέφερε, «μας δόθηκε η ευκαιρία να τον ευχαριστήσουμε για τη διαχρονική υποστήριξη του εθνικού μας θέματος». Βρήκαμε την ευκαιρία επίσης, πρόσθεσε, «να ευχαριστήσουμε και τον ίδιο και την Κυβέρνησή του για τη στήριξη που δίνουν στο Χριστιανισμό της Μέσης Ανατολής να παραμείνει στη γη των πατέρων του».
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ακόμη ότι είχε την ευκαιρία να απαντήσει και σε μερικά θέματα που απασχολούν τους Ρώσους στην Κύπρο. «Του διερμήνευσα την αγάπη μας και τις αδελφικές σχέσεις που έχουμε και με τη Ρωσική εκκλησία αλλά και με τους Ρώσους που βρίσκονται στην Κύπρο», είπε.
Είμαστε, πρόσθεσε, «στη διάθεσή τους και οποιαδήποτε στήριξη χρειάζονται, οποιαδήποτε προβλήματα έχουν που μπορούμε εμείς να φανούμε χρήσιμοι, αυτό θα το πράξουμε με πολλή χαρά».
ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου