Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Εορτή Αποστόλου Ανδρέου στην Μητρόπολη Λεμεσού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στη Μητρόπολη Λεμεσού με κέντρο των πανηγυρικών εορτασμών τους δύο ναούς, που βρίσκονται στη πόλη.

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα Μέσα Γειτονιάς με τη συμμετοχή αρκετών ιερέων. Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας πέριξ του ναού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα Λεμεσού όπου συμμετείχαν πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε στους δρόμους γύρω από τον Ναό λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου, καθώς και του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό. Της λιτανείας ηγήθηκε ο Θεοφιλέστατος.

Το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου  Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος προχείρισε σε πρωτοπρεσβύτερο τον π. Αθανάσιο Μάργαρη, εκ των εφημερίων του ναού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα Μέσα Γειτονιάς.
Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου