Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Ονομαστήρια Επισκόπου Αμαθούντος

Η Εκκλησία μας, στις 6 Δεκεμβρίου, τιμά την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.
Την παραμονή της εορτής ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών. Στον εσπερινό συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος  Πρωτοσύγκελλος και αρκετοί κληρικοί της Μητροπόλεως Λεμεσού. 
Την πανήγυρη λάμπρυναν με τις ψαλμωδίες τους τα μέλη της χορωδίας «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό την διεύθυνση του αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτ. Νικολάου Λυμπουρίδη. 
Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία του κόσμου που προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο Νικόλαο.
Ανήμερα της μνήμης του Αγίου, ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λήδρας κ. Επιφανίου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μαχαιρά. 
Επίσης, συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Ισαάκ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, Αρχιμ. Πασιος, και άλλοι κληρικοί. 
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Σταύρος Ολύμπιος, Διευθυντής Ποιμαντικής Διακονίας της Μητροπόλεως Λεμεσού.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος δέχθηκε τις ευχές των πιστών στην αίθουσα του ναού.
Μεταξύ όσων ευχήθηκαν στο Θεοφιλέστατο ήταν και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και ο Βουλευτής Λεμεσού κ. Ευθύμιος Δίπλαρος.
Ι. Μ. Λεμεσού
Φωτογραφίες: Πέτρος Ορφανός και Photo Alex

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου