Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Ετήσιο Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄

Την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015, η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος προέστη της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος τέλεσε το μνημόσυνο του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του Α΄.
Στον λόγο του, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην εξέχουσα προσωπικότητα του αοίδιμου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του Α΄, αυτόν τον αγαπημένο ποιμένα του λογικού ποιμνίου του Χριστού, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν ακούραστο υπηρέτη του Θεού σε πολύ δύσκολες εποχές.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος διέδωσε στους γύρω του το φως του Χριστού, όντας ένας αφοσιωμένος και εργατικός ιεράρχης. Καθοδήγησε τον λαό του Θεού σε κοινωνικά πλαίσια που απαιτούσαν επαγρύπνηση, θυσία, σοφία και πνευματικό αγώνα.
Όντας ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στον Χριστό και στην Εκκλησία Του, ένας επιμελής ποιμένας κι ένας υπηρέτης της χριστιανικής ενότητας, ο Αρχιεπίσκοπος θα παραμείνει πάντοτε στο μυαλό και στην καρδία όλων όσων τον γνώρισαν και θαύμασαν την ευγενέστατη ψυχή του. Αιωνία του η μνήμη!
Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του αοίδιμου Αρχιεπισκόπου, στο παλαιό Κοιμητήριο Αγίου Σπυρίδωνος. 

Εκκλησία Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου