Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Η ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ με κάλαντα του Αγίου Λαζάρου στην Πόλη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ μετά από πρόσκληση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα με κάλαντα του Αγίου Λαζάρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 17 Απριλίου, στην Αστική Σχολή Ταταούλων στην υψηλή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου, Αρχιερέων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος και πλήθος κόσμου.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Λάζαρο Γεωργίου για τη σχέση του Αγίου Λαζάρου με την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη, παραδοσιακά κάλαντα του Αγίου Λαζάρου από διάφορες περιοχές του ελληνισμού, δημοτικά τραγούδια της Κωνσταντινούπολης και της Κύπρου και τραγούδι αφιερωμένο στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η εκδήλωση καταχειροκροτήθηκε παρατεταμένα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η αίθουσα της Αστικής Σχολής Ταταούλων αποδείχθηκε πολύ μικρή, αφού πάρα πολύς κόσμος αναγκάστηκε να μείνει έξω και να αφουγκράζεται ακουστικά τα τραγούδια.
Τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, όσο και ο οικείος Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, στις ομιλίες τους τόνισαν την μεγάλη τους ικανοποίηση και ευχαρίστηση για την εκδήλωση, αλλά και για την παρουσία του Πολιτιστικού Συλλόγου ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ στην μήτρα της Ρωμηοσύνης την Κωνσταντινούπολη.
Πολιτιστικός Σύλλογος ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου