Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην Μητρόπολη Κωνσταντίας

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, ο Πανιερώτατος προέστη της ακολουθίας του Όρθρου της Μ. Πέμπτης στο Μητροπολιτικό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.
Στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος με τη συμμετοχή 12 κληρικών της Μητροπόλεως: Αρχιμ. Αυγουστίνου Κκαρά, Πρωτ. Γεωργίου Ιωάννου, Πρωτ. Ηρακλειδίου Ξιούρου, Οικ. Ιωάννου Χρυσοστόμου, Πρωθ. Δανιήλ Άγκελ, Πρωθ. Αλέξει Αυσίεβιτς, Πρεσβ. Ανδρέα Ηλία, Πρεσβ. Χαραλάμπου Ζάρτηλα, Πρεσβ. Χρίστου Κούλενδρου, Πρεσβ. Κωνσταντίνου Αθανασίου, Πρεσβ. Βαρνάβα Συμεώνοφ και Πρεσβ. Πολυβίου Λαμπρινίδη.
Η θρησκευτική αυτή τελετή τελείται σύμφωνα με το τυπικό που ακολουθείται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ως εκκλησιαστική συνήθεια, μαρτυρείται από τον Δ' αιώνα. 
Ο Πανιερώτατος, αναπαριστώντας τον Ιησού Χριστό, έπλυνε τα πόδια δώδεκα κληρικών που υποδύονται τους δώδεκα αποστόλους, ενώ απαγγέλλονταν τα σχετικά αποσπάσματα από το ιερό Ευαγγέλιο.
Στην ακολουθία παρέστησαν οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Σωτήρας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής, εκπρόσωπος του Στρατού, βουλευτές και πλήθος κόσμου.
Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου