Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Κυριακή των Βαΐων στην κατεχόμενη Μόρφου

Ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων τελέστηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη Μόρφου. Η εορτή της θριαμβευτικής Εισόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, γνωστής στην Κύπρο ως «Κυριακής της Ελιάς» αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη πανήγυρη του ναού.
Των ιερών ακολουθιών του Όρθρου, της  Θείας Λειτουργίας και της Λιτανείας προέστη  ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως Μόρφου και εκατοντάδες πιστούς.  
Λίγο πριν το τέλος της θείας Λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη λιτανεία πέριξ του ναού και οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να λιτανεύσουν τη θαυματουργή εικόνα του Χρυσοσώτηρος Ακανθούς, η οποία βρίσκεται προσωρινά στον ναό του Αγίου Μάμαντος και την εικπονα της Βαϊφόρου. 
Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα και μεταξύ άλλων είπε: «Σήμερα εορτάζουμε το πανηγύρι «της ελιάς», το πανηγύρι  της ειρήνης και της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου μας στην αγία πόλη των Ιεροσολύμων, που ήταν προμήνυμα της Αναστάσεώς Του. Όλα αυτά που συμβαίνουν και εδώ και αλλού είναι προμηνύματα όχι μόνο της Αναστάσεως του Κυρίου μας, αλλά και της αναστάσεως του Γένους μας και όλης της Ορθοδοξίας. Εμείς ως Χριστιανοί  είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε τον Σταυρό του Κυρίου, όπως Αυτός σήκωσε τον σταυρό των αμαρτιών μας και να πορευθούμε στην Ανάσταση Του».  
Ι. Μ. Μόρφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου