Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

«1 ώρα και 47 λεπτά»


Με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από τη μαρτυρική τελευτή του «Λένα», του γιατρού με τη χαρισματική προσωπικότητα, το ήθος, την αγνότητα και την απλότητα του χαρακτήρα του σας προτείνουμε το βιβλίο της Αίμιλης Μιχαήλ, «1 ώρα και 47 λεπτά» (Η ζωή του γιατρού με το πλατύ χαμόγελο), που εκδόθηκε από το «Ίδρυμα Ιατρός Λένας Λοΐζου Κάκκουρας» και τις εκδόσεις ΜΑΪΣΤΩΡ.
Το βιβλίο «1 ώρα και 47 λεπτά» είναι μια αφηγηματική περιγραφή της ζωής και της πορείας του ιατρού Λένα Λοΐζου Κάκκουρα, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, από εγκληματίες αστυνομικούς, στις 26 Φεβρουαρίου του 1993 στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιούσε την ειδίκευσή του στην παιδονευρολογία.
Μέσα από το βιβλίο αυτό περιγράφεται, με τη μοναδική αφηγηματική γραφίδα της συγγραφέως του, η ζωή και η πορεία ενός πολυτάλαντου ανθρώπου, ενός ανθρώπου για τον οποίο ο Αρχαίος Έλληνας ποιητής διατρανώνει: «Ως χαρίεν εστ’ άνθρωπος αν άνθρωπος ή».
«Ο γιατρός με το πλατύ χαμόγελο, ο μακαριστός Λένας Λοΐζου Κάκκουρας ήταν άνθρωπος ιδιαίτερα χαριτωμένος. Η κεκοσμημένη του προσωπικότητα έλαμπε, τόσο κατά τη σύντομη επί γης παρουσία του, αλλά και συνεχίζει να λάμπει και κατά την θριαμβεύουσα ουράνια πορεία του, μέσα από τα έργα και τη δράση του «Ιδρύματος» που φέρει το όνομα του», υπογραμμίζουν οι εκδότες του βιβλίου.
«Τον Λένα τον γνώρισα μέσα από τα λόγια ανθρώπων που κόμπιαζαν και δάκρυζαν. Κάθε μικρή ψηφίδα ολοκλήρωνε μια σύνθεση με περισσότερα συναισθήματα και λιγότερα λόγια…. Τον συμπάθησα, τον αγάπησα, τον ερωτεύτηκα…. Στην πραγματικότητα δε συναντηθήκαμε ποτέ», αναφέρει η συγγραφέας Αίμιλη Μιχαήλ, για να συμπληρώσει ότι «τίποτα από όσα αναφέρω στα τελευταία κεφάλαια δεν είναι φανταστικά».
Το βιβλίο της Αίμιλης Μιχαήλ ξεχωρίζει για την πληρότητα της τεκμηρίωσης, τη σαφή και ξεκάθαρη αφήγησή του, τη σφαιρικότητα της παρουσίασης των τραγικών γεγονότων της δολοφονίας και την άρτια σύνθεση εξωτερικών αποτιμήσεων, με τις προσωπικές βιωματικές αφηγήσεις και τις λογοτεχνικές αποδόσεις των συμβάντων της ζωής και της πορείας θανάτου του πρωταγωνιστή του έργου, η οποία συμπληρώνεται από ένα 26σέλιδο με δημοσιεύματα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το βιβλίο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Εκδόσεις Μαΐστωρ στη διεύθυνση: Τ.Θ. 24927, 1305, Λευκωσία Κύπρος ή στο email:maistor@cy.net και στο τηλ. (00357) 99570211 ή 99639965.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου