Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου Λακατάμιας

Άλλο ένα Κοινωνικό Παντοπωλείο, εγκαινίασε την περασμένη Παρασκευή, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Πρόκειται για το 4ο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Κεντρικής Υπηρεσίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού (Κ.Υ.Κ.Α.Τ), το οποίο οργανώθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Λακατάμιας.
Το νέο αυτό Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο στεγάζεται στο Πολυδύναμο κέντρο Λακατάμιας, λειτουργεί με στόχο την κάλυψη  βασικών αναγκών ευπαθών κοινωνικών ομάδων και θα καλύψει την περιοχή του Δήμου Λακατάμιας.
Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος εξέφρασε την χαρά του για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λακατάμιας και επισήμανε ότι αυτό θα βοηθήσει «στην αντιμετώπιση της κοινωνικής αδικίας και της κοινωνικής ανισότητος μεταξύ των συμπολιτών μας». Μια ανισότητα η οποία δημιουργείται ένεκα «της οικονομικής υφέσεως που ταλανίζει εν εσχάτοις καιροίς την κυπριακή κοινωνία» και η οποία έχει ως ρίζα την ηθική ύφεση και την πνευματική κατάπτωση».
Ο Δήμαρχος Λακατάμιας κ. Λουκάς Ιατρού στην δική του ομιλία τόνισε ότι «οι πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που περνά σήμερα ο τόπος μας, δεν μπορούσαν να μας αφήσουν αδιάφορους και ασυγκίνητους μπροστά στα τόσα πολλά οικονομικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι δικοί μας δημότες».
«Στις 12 Δεκεμβρίου επισκεφθήκαμε το Μητροπολίτη μας κ.κ. Ησαΐα, που χωρίς δεύτερη σκέψη, μόλις του ανακοινώσαμε το σκοπό της επίσκεψής μας, αποδέχτηκε αμέσως το αίτημά μας για συνδιοργάνωση της κοινωνικής αυτής υπηρεσίας, θέτοντας στην διάθεσή μας τους μηχανισμούς και την υπηρεσία της Μητρόπολης και ειδικά το Διευθυντή του ΚΥΚΑΤ κ. Γιώργο Κουννούσιη και τη Κοινωνική Λειτουργό κα Μύρια Λαζάρου, που με τις εμπειρίες τους μας βοήθησαν ούτως ώστε, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, να γίνει πραγματικότητα και στο Δήμο μας», πρόσθεσε.
Τόσον ο Δήμαρχος όσον και ο Μητροπολίτης ευχαρίστησαν πρωτίστως τον Υπεύθυνο λειτουργίας και συντονιστή του Παντοπωλείου, Δημοτικό Γραμματέα του Δήμου Λακατάμιας κ. Άριστο Μελή και τους εθελοντές για τη βοήθεια που πρόσφεραν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του Παντοπωλείου. Ευχαριστίες απηύθυναν και στον Διευθυντή της κεντρικής Υπηρεσίας κοινωνικής αλληλεγγύης Ταμασού (Κ.Υ.Κ.Α.Τ.) κ. Γιώργο Κουννούσιη, την κοινωνική λειτουργό κ. Μύρια Λοΐζου, τον εθελοντή συντονιστή κ. Λάμπρο Λάμπρου και τη Διευθύντρια του Πολυδύναμου κέντρου Λακατάμιας κ. Σοφία Μεττή.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημαντική προσφορά των εμπόρων και των Υπεραγορών της Λακατάμιας, οι οποίοι στηρίζουν το κοινωνικό Παντοπωλείο τοποθετώντας καλάθια για συλλογή τροφίμων από τους πελάτες τους, καθώς και στους Φούρνους Ζορπάς και Σεμίραμις.
Ευχαριστίες απεύθυναν, επίσης, προς όλους τους επώνυμους και ανώνυμους εθελοντές, που είτε με την εισφορά τους, είτε με την προσωπική τους βοήθεια, συνέτειναν στην επιτυχή έναρξη του θεσμού αυτού.
 Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου