Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου Συμπλέγματος Λυθροδόντα


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013, τα εγκαίνια του πέμπτου κατά σειρά Κοινωνικού Παντοπωλείου της «Κεντρικής Υπηρεσίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού» (Κ.Υ.Κ.Α.Τ.)  Συμπλέγματος Λυθροδόντα, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και τις κοινότητες και ενορίες του Λυθροδόντα, Μαθιάτη, Αγίας Βαρβάρας και Αναλυόντα.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Συμπλέγματος Λυθροδόντα στεγάζεται στο κτήριο των Υπηρεσιών Ηλικιωμένων «Άγιος Θεράπων» στο Λυθροδόντα.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής εκπροσωπώντας τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη κ. Ησαΐα. Στο χαιρετισμό του ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος ανέφερε ότι με τα εγκαίνια και του 5ου Κοινωνικού Παντοπωλείου ολοκληρώνεται το σχέδιο του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής για κάλυψη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού των Κοινοτήτων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας με είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια, λόγω της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τον τελευταίο καιρό την πατρίδα μας.
Στην αντιφώνησή του ο Διευθυντής του ΚΥΚΑΤ κ. Γιώργος Κουννούσιης ανέφερε ότι με τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου Συμπλέγματος Λυθροδόντα τελειώνει μία πορεία υλοποίησης των υποδομών και της λειτουργίας των πέντε Κοινωνικών Παντοπωλείων που αποφασίστηκε στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΚΑΤ τον Οκτώβριο μετά από πρόταση του Προέδρου του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα. Μέχρι σήμερα και στα πέντε Κοινωνικά Παντοπωλεία εξυπηρετούνται 250 οικογένειες, γεγονός που υποδεικνύει την αναγκαιότητα της δημιουργίας τους.
Επίσης, έγινε ενημέρωση στους παρευρισκομένους σχετικά με το πώς λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Συγκεκριμένα ο Διευθυντής του ΚΥΚΑΤ ανέφερε ότι για την καλύτερη οργάνωση των Κοινωνικών Παντοπωλείων, αλλά και την κάλυψη όσων έχουν πραγματική ανάγκη ακολουθούμε μία συγκεκριμένη διαδικασία: υποβολή αιτήσεως με απαιτούμενα δικαιολογητικά, αξιολόγησή τους από την κοινωνική υπηρεσία του Κ.Υ.Κ.Α.Τ. και καταρτισμός καταλόγου με τους δικαιούχους, οι οποίοι θα προμηθεύονται τρόφιμα ανά δεκαπενθήμερο.
Τέλος με τη σειρά του ο Κοινοτάρχης του Λυθροδόντα κ. Λάμπρος Λουκά ευχαρίστησε το ΚΥΚΑΤ και την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής για την άψογη συνεργασία τους με τις κοινότητες της περιοχής για τη δημιουργία και τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Επίσης ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διευθύντρια των Υπηρεσιών Ηλικιωμένων «Άγιος Θεράπων» στο Λυθροδόντα για την παραχώρηση του χώρου.
Όλοι οι ομιλητές καθώς και οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν όπως σύντομα τερματιστεί η λειτουργία των Κοινωνικών Παντοπωλείων και η πατρίδα μας επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα επιτρέπει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου